Χόβολη - T:U Events

Αρμένικη Κουζίνα /Grill

Χόβολη

 

Αλεξανδρούπολη

Αρμένικη Κουζίνα /Grill
Κέντρο, Αλεξανδρούπολη
4 QvP
Βαθμολογία

Αέρας από Αρμενία στα στενά της πόλης. Ένα ζεστό ταβερνάκι με καρδιά Αρμένικης κουζίνας είναι η επιλογή μου για νόστιμη κρεατοφαγία στην πόλη. Αρμένικης καταγωγής ο ιδιοκτήτης και η οικογένεια του, δίνουν στο grill μια νέα υπόσταση, αφού ο τρόπος ψησίματος στο κάρβουνο είναι νόστιμος και σωστός.

Αυτά που θα περιμένετε να δοκιμάσετε είναι κυρίως κρεατικά στο κάρβουνο, όπως κοτόπουλο, αρνί, μοσχάρι και καρέ χοιρινής πανσέτας, σωστά μαριναρισμένα με γενναιόδωρα μπαχαρικά να εκτοξεύουν τις γεύσεις. Οι «μορφές» που θα τα βρείτε είναι κυρίως κεμπάπ και σούβλα. Το ψήσιμο σε καλό επίπεδο με σωστή συγκράτηση υγρασίας στο κρέας. Πρόταση μου θα ήταν να γίνει μια δουλεία σε χειροποίητες sauce για dip στα κρέατα.

Σαλάτες δροσερές όπως το παραδοσιακό ταμπουλέ, για να ισορροπήσουν την κρεατοφαγία. Αξίζει να δοκιμάσετε την ψητή γραβιέρα.

Στην σειρά προτίμησης μου θα έβαζα πρώτο το κοτόπουλο, που με την σωστή μαρινάδα γίνεται αρκετά νόστιμο και ξεφεύγει τελείως από τα στεγνά κοτόπουλα που θα βρούμε στις περισσότερες ταβέρνες. Οι φτερούγες κοτόπουλου είναι εξίσου μια καλή επιλογή. Η τελευταία προσθήκη στο μενού, Ντολμά Κεμπάπ. Κιμάς από κοτόπουλο, αρνί και μοσχάρι τυλιγμένα με αμπελόφυλλα και σκέπη. Πρωτότυπο, παραδοσιακό και νόστιμο.

Σχετικά με το κρασί, γίνεται προσπάθεια με κάποιες λιγότερο γνωστές ετικέτες. Εκτός της λίστας, δεν αποκλείεται να βρείτε κάποιο αρμένικο κρασί, που ίσως να αξίζει τη δοκιμή, συνοδεύοντας έτσι ακόμη πιο σωστά την τοπική κουζίνα. Η τελευταία μου δοκιμή σε κρασί ήταν από την περιοχή Ararat και είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση για να γνωρίσετε τον αμπελώνα με τις γηγενείς  ποικιλίες του. Όσο για το service ευγενικό, με ένα μείον στην καθυστέρηση στις ώρες αιχμής.

Tip: Καλό θα ήταν να κάνετε  μια ερώτηση για κάποιο παραδοσιακό πιάτο ημέρας.

Χόβολη, Μιαούλη 12, Τηλ. +30 25510 37777

Άλλες προτάσεις