
Ένα καθαρόαιμο Ξινόμαυρο από τη Νάουσα που συγκαταλέγω στα κλασικά Ελληνικά παραδοσιακά Ξινόμαυρα. Το συγκεκριμένο του 2005 που δοκίμασα πρόσφατα, έριξε λίγο τον πήχη. Με αρώματα βρεγμένων (αποξηραμένων) μανιταριών και ελαφρές νότες ξύλου, κλείνει το κύριο αρωματικό του προφίλ. Έχει υψηλή οξύτητα, απαλές μέτριες τανίνες, χαμηλή ένταση σώματος και κοντή επίγευση. Σε άλλες εσοδείες με έχει εκπλήξει ευχάριστα.
Συνδυάστε με:
- Μαγειρευτό κόκκινο κρέας (στιφάδο)
- Απαλά κίτρινα σκληρά τυριά
- Ριζότο μανιταριών
- Αρνάκι στο φούρνο
- Φρυγανιά με πατέ φουά γκρά και κόκκινη μαρμελάδα