Κυρ Γιάννη – Ντρούμο ’15 - T:U Events

Λευκα

Κυρ Γιάννη – Ντρούμο ’15

  • Κυρ Γιάννη
  • Sauvignon Blanc
  • €20.00
  • Αμύνταιο, Φλώρινα

Στην νέα σειρά των λευκών κρασιών από το κτήμα Κυρ Γιάννη, θα συναντήσετε 2 ετικέτες. Το Πάλπο (Chardonnay) και το Ντρούμο (Sauvignon Blanc). Κοινά χαρακτηριστικά τους, πέραν της περιορισμένης κυκλοφορίας (ιδίως στο Ντρούμο) είναι το βαρέλι και η premium κατάταξη τους.

Το Sauvignon Blanc στο Ντρούμο, έχει μέτρια αρωματική ένταση με ευχάριστα εξωτικό χαρακτήρα (μπανάνα, passion fruit), θυμίζει ένα πάντρεμα του παλαιού και νέου κόσμου του κρασιού. Το βαρέλι δεν θέλει να κλέψει κομμάτι της φρεσκάδας του, γι’αυτό είναι και πιο ήπιο απ’οτι στο αδερφάκι του, το Πάλπο.
Τα ‘πράσινα’ στοιχεία της ποικιλίας κρατούν τον κορμό στο κρασί ενώ η φρεσκάδα είναι κύριο χαρακτηριστικό (το δοκίμασα βέβαια λίγες μέρες μετά από την ημέρα πρώτης εμφιάλωσης).

Στο στόμα, θυμίζει ένα ‘γεμάτο’ και ώριμο φρούτο, με τα γλυκά χαρακτηριστικά που θα συναντήσουμε σε ένα καλοκαιρινό καλάθι φρούτων. Πράσινο μήλο, μάνγκο, ροδάκινο και αρωματικά σταφύλια που έρχονται να συναντήσουν το ανθόμελο με το γιασεμί, δίνουν κάποιο περίγραμμα σε αυτό που θα περιμένετε από το συγκεκριμένο Sauvignon. Η βανίλια του βαρελιού που θα περιμένατε, έρχεται δεύτερη κάνοντας παρέα στην ώριμα λεμονάτη επίγευση του.

Το αλκοόλ του φαίνεται να μην έχει ενσωματωθεί πλήρως στο σύνολο και ξεχωρίζει, ‘ζεσταίνοντας’ λίγο παραπάνω τον ουρανίσκο. Η ισορροπημένη στο σώμα οξύτητα, ανεβάζει τον πήχη πάνω από το μεσαίο επίπεδο ενώ η έντονη αίσθηση των φρούτων, θα σας κάνει να νομίσετε ότι… τα δαγκώσατε, παρά ότι τα ήπιατε!

Το μονοποικιλιακό κρασί του κτήματος Κυρ Γιάννη που πέρασε από το ποτήρι μου, καλεί τους λάτρεις του Sauvignon Blanc να βρουν στο Ντρούμο… την «bodybuilder» πλευρά της ποικιλίας!

Συνδυάστε με

  • Μαγειρευτό ψάρι σε λευκή σάλτσα ή Bianco
  • Λιπαρά τυριά (ώριμο cheddar, γραβιέρα)
  • Κοτόπουλο με μανιτάρια

Άλλες προτάσεις