Ο ερυθρός Cavalieri ακολουθεί πιστά και περίφημα το λευκό του αδερφάκι. Με στοιχεία από ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα στη μύτη, απλώνει ένα αρωματικό σετ που εκδηλώνει ηπιότητα ως προς την γευστική του δοκιμή. Με λίγα λόγια, δοκίμασε με!
Το βαρέλι
φαίνεται αδρά στο υπόβαθρο να στηρίζει αξιόπιστα το blend, ιδίως την ιδιαιτερότητα του σκληροπυρηνικού Cabernet franc (το οποίο και αγαπώ ιδιαίτερα). Ο blender έφερε την ιδανική αρμόνια ανάμεσα σε Cab. Franc / Cab. Sauvignon / Merlot / Sangiovese και πρέπει να του/της το αναγνωρίσω.
Στο στόμα το οικείο αίσθημα γήινων στοιχείων με όμορφα ενσωματωμένες τανίνες σε ένα πληθωρικό γευστικό σύνολο, δεν νομίζω πως θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο ή δυσαρεστημένο όποιον το δοκιμάσει!
(προσοχή να δοκιμάζετε πάντα τα κρασιά υπό τις ιδανικές τους συνθήκες!)
Απολαύστε το άνετα μόνο του αφού δεν θα κουράσει τον ουρανίσκο, όσο και με γεύματα – όχι πολύ έντονα, αφού το κρασί δεν επιθυμεί να υπερβάλλει σε κάποιο χαρακτηριστικό.
To όνομα Cavalieri LAZARIDI παραπέμπει στον τίτλο του Cavaliere που έχει απονεμηθεί σε μέλη της οικογένειας Νίκου Λαζαρίδη, σε αναγνώριση της συμβολής τους στην Ιταλική Δημοκρατία.
Κρύα ιδιαίτερα ιταλικά αλλαντικά (όχι πολύ λιπαρά) θεωρώ πως θα ήταν ένας επίσης εξαιρετικός συνδυασμός. Ο “Καβαλιέρος” (Cavalieri) από το οινοποιείο Nico Lazaridi, με εντυπωσίασε και ελπίζω να το απολαύσετε και εσείς με τη δική σας παρέα. Το δε δαμάσκηνο που αφήνει στην μακριά του επίγευση μαζί με ένα πασπάλισμα σοκολάτας γάλακτος, με κάνει να το απολαμβάνω ακόμη περισσότερο χωρίς κάτι άλλο δίπλα του.
Δοκιμάστηκε διπλα σε:
Γαλοπούλα ψητή σε ζωμό από βοδινό μεδούλι με συνοδεία Saksuka ντοματας & μελιτζάνας
Περισσότερες πληροφορίες:
Το πρόσφατο δημιούργημα μας είναι ένα ξεχωριστό χαρμάνι, που προέρχεται από επιλεγμένα αμπελοτόπια χαμηλής στρεμματικής απόδοσης που καλλιεργούμε στην Αγορά και τα Πηγάδια Δράμας συνδυάζοντας τις κοσμοπολίτικες ποικιλίες Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon και Merlot με το μεσογειακό Sangiovese.