Θυμιόπουλος – Γη & Ουρανός - T:U Events

Κοκκινα

Θυμιόπουλος – Γη & Ουρανός

  • Θυμιόπουλος
  • Ξινόμαυρο
  • €17.00
  • Νάουσα

Ένα από τα προτεινόμενα και αγαπημένα μου Ελληνικά κρασιά. Το γεγονός ότι ο παραγωγός έχει επιλέξει να ασχοληθεί με την παραγωγή μιας και μόνο ετικέτας για εμένα κάτι λέει. Αυτό που μου λέει είναι ότι επικεντρώνεται στην ποιότητα κάτω από έναν φελλό και όχι να χαθεί ανάμεσα σε ένα σωρό ετικέτες δοκιμάζοντας διαφορετικά στιλ. Προσωπικά αυτή του η επιλογή μου αρέσει και πιστεύω πως βοηθάει στη δημιουργία χαρακτηριστικής ταυτότητας σε ένα οινοποιείο. Τυχαίο που αυτό γίνεται και σε αρκετά από τα μεγάλα κτήματα  παγκοσμίως; Αξίζει να αναφέρω επίσης ότι το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής του, εξάγετε  στο εξωτερικό και πιθανόν να είναι ένας από τους λόγους που δε το συναντούμε και τόσο συχνά (δυστυχώς).

Το Ξινόμαυρο σε αυτή την έκδοση, που θεωρώ αρκετά διαφορετική από αυτή που συναντούμε συχνά, προβάλει ένα σύνολο εξαιρετικής οινοποίησης, χαμηλής στρεμματικής απόδοσης, καλής πρώτης ύλης και παλαίωσης στα κελάρια του οινοποιείου.

Μύτη: Γεμάτο μπουκέτο με αρώματα από βύσσινο, βατόμουρο, cassis, δρυς.

Στόμα: Πλούσιο με καλοδομημένες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Εξαιρετική πυκνότητα, καλοδουλεμένο με πολύ καλή εξωστρεφή ένταση φρούτων που αναδεικνύουν ξεχωριστά τα χαρακτηριστικά, γευστικά του στοιχεία (μπαχαρικά, cassis, μύρτιλλα, ώριμη ντομάτα).

Το αλκοόλ του είναι σε υψηλό επίπεδο, έτσι όμως κλέβει λίγο στη «γλυκύτητα» και στην τελική ευχαρίστηση. Η επίγευση του είναι μακρά και διαρκεί αρκετά και ευχάριστα στο στόμα.

Άλλες προτάσεις