Υψηλή Ιταλική Γαστρονομία

Alain Ducasse (La Trattoria Toscana)

 

Τοσκάνη

Υψηλή Ιταλική Γαστρονομία
Pescaia, Τοσκανη
4 QvP
Βαθμολογία

Ο Alain Ducasse θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σεφ στον υψηλό γαστρονομικό χάρτη. Ο ίδιος μετράει πάνω από 23 εστιατόρια(!) με την υπογραφή του σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Τη μαγειρική του μεγάλου αυτού σεφ την δοκίμασα σε 3 εκδόσεις. Στο Le Louis XV στο Monte Carlo, στο Alain Ducasse at the Dorchester του Λονδίνου και στην καρδιά της Τοσκάνης με το La Trattoria Toscana. Για το τελευταίο θα σας παραθέσω κάποιες εικόνες και μνήμες, από την επίσκεψη μου το 2010.

Φτάνοντας στην αυλή ενός τεράστιου Relais Chateaux με την ονομασία Castiglione della Pescaia, έμεινα έκπληκτος με την έκταση και το πράσινο. Αμπελώνες παντού γύρω μου και στο κέντρο το καστέλο. Αφού καθίσαμε στον εξωτερικό μαγικό χώρο, μας προσέφεραν ένα ωραίο Prosecco και κάτι τεράστιες πράσινες ελιές. Παρόμοιες δεν είχα ξαναδεί (δείτε φώτο). Όλο αυτό για να ρωτήσω την προέλευση τους και να μάθω ότι ήταν… Ελληνικές!

Το φαγητό στο εστιατόριο ήταν εντελώς προσγειωμένο στα Ιταλικά δεδομένα. Τα υλικά, η μαγειρική και οι ποσότητες είχαν να κάνουν με real food Τοσκάνης και όχι με εικονικό προσούτο η σφαιροποιημένες πάπιες!

Λυπάμαι που οι φωτογραφίες δεν είναι τόσο καλές. Δυστυχώς τα περισσότερα πιάτα που φωτογράφησα ήταν θολά και έτσι κράτησα λίγες εικόνες. Όσο για περιγραφή και πάλι λυπάμαι αλλά είναι ελλιπής. Όταν έκανα τις δοκιμές μου τότε, δεν ήξερα τι θα επακολουθήσει 4 χρόνια μετά!

 

Άλλες προτάσεις