
UPDATED 5/11/2016
Στην τελευταία μου επίσκεψη στο Mikla μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα με τον καλύτερο τρόπο από την μαγειρική του χαμογελαστού σεφ Mehmet Gurs. Το set menu που ετοίμασε για το γαστρονομικό συνέδριο YEDI μας άφησε όλους με την καλύτερη εντύπωση.
Για άλλη μια φορά η sommelier του εστιατορίου Mikla, Sabiha Apaydin, απογείωσε το μενού με ιδιαίτερες επιλογές ιδίως το παιχνίδι κάποιων artisan natural wines μικρού παραγωγού από την Τουρκία.
Η εμμονή του σεφ με ιδιαίτερα προϊόντα από όλα τα σημεία της Τουρκίας, όσο και την μεταφορά τους σε όσο πιο φυσική μορφή, μπορώ να πω ότι είναι μια ιδιαιτερότητα του Mikla που αξίζει να δοκιμάσετε. Ρωτήστε περαιτέρω πληροφορίες για την παρασκευή αλλά και προέλευση των ιδιαίτερων προϊόντων.
Δείτε εικόνες και περιγραφές από το πιο πρόσφατο μενού
Αρχικό άρθρο (updated)
Στον χώρο της gourmet εστίασης στην Κωνσταντινούπολη η περίεργη αλήθεια είναι ότι δεν έχει και πολλά σημεία αναφοράς. Το Mikla πιθανόν, είναι το μοναδικό εστιατόριο που έχει ρότα στα γνωστά αστέρια της εστίασης, χωρίς να έχει αποκτήσει ακόμη κάποιο.
Το Mikla θα το βρείτε στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «The Marmara Pera» με την απίστευτη θέα όλης της Πόλης. Αν επισκεφτείτε το καλοκαίρι δε, κάντε τον κόπο να ανεβείτε στο bar, λίγα σκαλιά πιο πάνω και θα μαγευτείτε από τη θέα! Ο χώρος του εστιατορίου σχετικά απλός με κόσμο να επισκέπτεται από όλα τα μέρη του πλανήτη. Ο στόχος είναι να δοκιμάσουν την ανατολίτικη άποψη στο γαστρονομικό αστερισμό.
Στο μενού υπάρχει η tasting και η a la carte επιλογή. Από εικόνα το μάτι ευχαριστήθηκε, αφού το artistic κομμάτι είναι σε άνοδο. Έπειτα από μια διαδρομή του εστιατορίου σε πιάτα με μοριακό και πειραματικό χαρακτήρα, ο σεφ Mehmet είναι διαρκώς ανοδικός στην εξέλιξη του.
Ο κατάλογος κρασιών έχει αρκετές επιλογές από τον Τουρκικό αλλά και διεθνή αμπελώνα. Αρκετές επίσης είναι και οι επιλογές σε ποτήρι ώστε να συνδυάσετε το κάθε πιάτο σας με το κατάλληλο κρασί. Όσο για τις τιμές του Mikla μη περιμένετε κάτι λιγότερο από την extreme άνοδο τιμών που ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη τα τελευταία χρόνια.
Το Mikla θεωρώ πως είναι σε ανοδικό στάδιο, αξίζει την δοκιμή συνοδευτικά με την μοναδική θέα. Χαίρομαι που πλέον τα στοιχεία της Ανατολίτικης κουζίνας αλλά και οι τοπικές συνταγές αρκετών περιοχών εκφράζονται μέσα από σχεδόν κάθε πιάτο.
Διαβάστε ΕΔΩ την δοκιμή του Mikla από τον δοκιμαστή του TU, “Harry Potter“
Mikla, The Marmara Pera hotel, Meşrutiyet Caddesi 15, Beyoğlu, Κωνσταντινούπολη
Τηλ. +90 (212) 293 5656