Δημιουργική Μεσογειακή Κουζίνα

Bill & Coo

 

Μύκονος

Δημιουργική Μεσογειακή Κουζίνα
Μεγάλη Άμμος, Μύκονος
3 QvP
Βαθμολογία

Το Bill & Coo με τον Αθηναγόρα Κωστάκο είναι αλήθεια ότι με προβλημάτισε αρκετά ως προς την αξιολόγηση του. Από τη μία έχουμε ένα νέο σεφ που φαίνεται ότι έχει ικανότητες αλλά και γνώση τεχνικής. Από την άλλη έχουμε μια έντονη προσπάθεια εντυπωσιασμού με αρκετές αντιγραφές πιάτων γνωστών εστιατορίων και τιμές που ξεπερνούσαν σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και 3άστερα εστιατόρια!

Αν ο πελάτης έχει μια εμπειρία σε ανάλογα εστιατόρια όπως είχαμε εμείς, τότε είναι πιθανόν να του κακοφανεί. Ένιωθα σαν πρωτάρης σε gourmet εστιατόριο, όταν μου εξηγούσαν επανειλημμένα τι είναι η τρούφα και πόσο έντονα τα αρώματα της… Τα πιάτα που επιλέξαμε ήταν συνολικά 2 πρώτα και 4 κυρίως. Πράγματι οι γεύσεις που συνδύαζε στο εικονικό αυγό με τρούφα ήταν καλοφτιαγμένες και νόστιμες μαζί με το stock κρέατος (Γαλλική fusion κουζίνα). Το φιλέτο από το μυλοκόπι όμως ήταν στεγνό και τα κουκιά από κάτω του δεν ταίριαζαν, μάλιστα χαλούσαν τη χαμηλή ένταση του ψαριού. Τα τσίπς από λίπος χοίρου που είχε δίπλα στη χοιρινή πανσέτα ήταν εύστοχη επιλογή υλικού. Οι ποσότητες ήταν μικρές (κάτι που σπανίως σχολιάζω) και όπως προανέφερα οι τιμές αυτών στα ύψη.

Συνοπτικά, η εκτίμησή μου είναι ότι θα προτιμούσα να δω επιλογές πιάτων που έχουν περισσότερο την υπογραφή του ίδιου το σεφ, παρά να δω αντιγραφές γνωστών και πετυχημένων πιάτων/συνταγών (bits & parts). Παραδείγματα όπως το «κριθαρότο/ριζότο» από σουπιά (Ferran Adria), ή το μπαρμπούνι ψημένο με τα λέπια του (Martín Berasategui και στην Ελλάδα ο Νίκος Καραθάνος).

Ελπίζω λοιπόν να δω τον σεφ σε κάποιο άλλο concept στο μέλλον.

Άλλες προτάσεις